Konstruktion

Konstruktion -Innovativ Design i Fokus

Västra Karaby Plast är behjälpliga när det gäller konstruktion och produktutveckling. Vi erbjuder CAD-tjänster (Computer-Aided Design) för att skapa och optimera produktdesign, 3D-utskrift för snabb prototypframställning och prototyptillverkning för att testa och förfina idéer. Vår fokus ligger på att förverkliga innovativa koncept och omsätta dem i praktiska och effektiva lösningar. Oavsett om det handlar om nya produkter eller förbättringar av befintliga, är Västra Karaby Plast din partner för att ta dina idéer från koncept till verklighet. 

3d printing machine printing a piece of plastic 2022 12 15 20 53 02 utc

3D printing

african american technician prototyping machinery 2022 09 22 22 21 14 utc

Prototyp

CAD 

CAD är en teknik som används för att skapa, redigera och visualisera tekniska ritningar och modeller med hjälp av datorprogram. Det möjliggör effektiv design av komplexa komponenter och system inom en mängd olika industrier inklusive tillverkning, arkitektur och ingenjörsvetenskap. CAD-programvaror ger fördelen att konstruera och testa virtuella prototyper innan fysiska produkter tillverkas, vilket sparar tid och resurser. CAD används också för att skapa exakta ritningar och modeller som är nödvändiga för tillverkning, byggnadsprojekt och andra tekniska tillämpningar.  

3D-Printing 

3D-utskrift är en avancerad tillverkningsteknik som bygger objekt i tre dimensioner genom att skiktvis deponera material. Den processen involverar att använda en datorstyrd 3D-skrivare som extruderar material, såsom plast, metall eller keramik, för att bygga upp ett objekt lager för lager. 3D-utskrift har en bred användning inom prototyptillverkning, produktutveckling, medicinteknik, flyg- och rymdindustrin och mycket mer. Det möjliggör snabb och kostnadseffektiv tillverkning av komplexa och skräddarsydda produkter och har potential att revolutionera tillverkningsbranschen. Tekniken gör det också möjligt att skapa prototyper och testa koncept innan fullskalig produktion påbörjas. 

Prototyptillverkning 

Prototyptillverkning är processen att skapa provisoriska versioner av en produkt eller komponent för att testa och validera design och funktion. Dessa prototyper används för att utvärdera produktdesign och koncept innan de går in i fullskalig produktion. Denna metod möjliggör förändringar och förbättringar i tidigt skede och sparar tid och kostnader i långsiktigt perspektiv. Prototyper kan skapas med hjälp av olika tekniker, inklusive 3D-utskrift och manuell montering.  

Kontakta oss 

Kontakta oss idag för att diskutera dina projekt och samarbetsmöjligheter. Vi ser fram emot att höra från dig. 

Rulla till toppen